Podden drivs av Rebecca Weidmo Uvell och Jenny Sonesson. 

Varje avsnitt  består av varsin spaning på temat för avsnittet, och som det blir ett samtal i och kring.  Sedan avslutar vi med två andra fasta punkter: Veckans slöseri, då Rebecca i egenskap av Slöseriombudsman, spanar om ett aktuellt slöseri med skattepengar och Veckans feministspaning, då Jenny spanar kring ett aktuellt feministiskt tema. 

Avsnitt 10: "Handbok i korruption"

Vi ägnar hela avsnittet åt socialdemokraterna, denna outsinliga källa att ösa ur. Först går Jenny igenom hela den långa lista av brutna vallöften som de hittills fixat och pratar sedan om striden inom S mellan vänster och höger som är lika gammal som Barna Hedenhös.

Rebecca borrar djupt i vänskapskorruptionen mellan LO och S och hur LO lyckats köpa politiska fördelar i 100 år. Det är tydligen ok bara för att det sker öppet. Hon går också igenom vad LO fått betalt sedan 3 oktober och hur de redan praktiskt taget sitter i Rosenbad. 

Vi avslutar med att ge Gudrun Schyman en ros.

 

Avsnitt 9: "Har du barn?"

Vi är för första gången privata och berättar varsin resa vi varit med om gällande det här att skaffa barn. Temat för dagens avsnitt är Reproduktiv hälsa och vi har båda erfarenhet av olika former av barnlöshet. 

Vi pratar även om hur Rocka sockorna togs som en surfbräda av svenska Prolife-rörelsen och hur abortmotståndet växer och tar nya former i Europa. Abort är till och med en fråga om liv och död för kvinnor och vi måste fortsätta försvara fri abort. Vi avslutar med att prata lite mer om Ebba Busch Thor och Rebecca berättar om hur en tjänsteman på Tjörns kommun lyckades betala en halvmiljon till fel konto och definitivt FEL person. 
 

Avsnitt 8: "Stora och små pekpinnar"

Vi inleder med Saudi-gate och den jättestora faluröda pekpinne Margot Wallström släpade med sig ut i vida världen och drämde i huvudet på Arabförbundet iklädd en elefantkostym. Och klafsade runt i den utrikespolitiska porslinsfabriken. Igen. 

Rebecca pratar om armén med Prussiluskor som nu sitter i regeringen som har Dominans- och Förbunds OCD (tvångssyndrom) och med Gabriel Wikström som ledare till förbjuda allt kul. Men Alliansen har sina moraltanter också och får en släng av sleven. Jenny undrar om man ska köpa socker på Systembolaget och borde filmjölk förbjudas? 

Avsnitt 7: "Sociala ingenjörer och bortskämda föräldrar"

Jenny frågar om kommunalt anställda vabb-tjänstemän verkligen är en bra grej och varför vi pratar så mycket om vårdnadsbidrag och så lite om fosterhemsbarn. Rebecca går igenom den sociala ingenjörernas historia, från Alva Myrdal till folkpartister idag och reder ut det enorma förmånsberg barnfamiljer har.

Ni kommer få höra poddens första riktiga gräl, om kvoterad föräldraförsäkring. Smockan hänger i luften. Och så pratar vi ekonomi, det vill säga "pengar in, pengar ut" samt varför Ebba Busch Thor kommer bli en feministisk förebild.  

Avsnitt 6: "Grodornas Hall of Fame

Rebecca avslöjar Myten om Margot Wallström, går igenom grodornas Hall of Fame och reder ut vad Palme gör i dagens utrikespolitik. Jenny konstaterar att utan rätt analys - fel lösningar och tankeförbud bidrar till det senare, hon reder ut vad Nato är och vi pratar om hur Sverige ska klara en utröstning från Robinson. Vi intervjuar även en utrikes- och säkerhetspolitisk expert och kräver att vi slutar fokusera på kvinnors livmödrar och istället börjar fokusera på vad de har i skallen. Och i Veckans slöseri pratar jag om 73 hemliga miljarder från Arbetsförmedlingen .

Avsnitt 5: "En liberal är en konservativ som inte blivit rånad"

Vi undrar om Ulf Ekman är den enda konservativa i Sverige, varför är Thatcher både konservativa och nyliberalas förebild och vem är egentligen Christer? Vi tar upp den tabubelagda VOLYM-frågan och undrar om Per-Albin Hanssons folkhem kommer räddas av KD.

Avslutningsvis frågar sig Jenny i sin feministspaning om sexköpslagen suger och Rebecca berättar om gropen på Lovön där 170 miljoner av skattebetalarnas pengar grävts ner.

Avsnitt 4: "Rödluvan och vargen"

Sagan om den svenska kommunismen och de partierna som står närmast: Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ. Vi pratar även om Sven Wolter, Stalin och varför Vänsterpartiet är som den där jobbiga ungen man tvingades bjuda på sina kalas. 
 

Avsnitt 3: "Voltaireliberaler"

I skuggan av dåden i Paris pratar vi om yttrandefrihet och extremism. Vi är Voltaireliberaler - brandmän i upplysningens tjänst. Men kommenterar också decemberöverenskommelsen och Moderaternas nya partiledare Anna Kinberg Batra. 

Avnitt 2: "Om vattenmeloner"

Avsnittet spelades in före jul och därmed före såvål decemberöverenskommelser som avblåst nyval. Därför kommenterar vi inte detta här utan det får vänta tills nästa avsnitt som spelas in vecka 3. 

I det här avsnittet pratar vi om Miljöpartiet - gröna utanpå, röda inuti. Som vattenmeloner. Vi pratar också om folk är tröga på landet och hur mycket skog det egentligen finns. Jenny spanar om Rumänien i sin feministspaning och Rebecca pratar om lönsamma extraknäck i sin spaning som Slöseriombudsman. 
 

Avsnitt 1: "Jag kräks på dina åsikter"

I premiäravsnittet pratar vi om nyvalet och den nya situation som råder. Rebecca spanar om konsensus kontra konflikt och vad som behövs i svensk politik. Är nyval en katastrof? Har svensk politik blivit en sandlåda? Jenny spanar om åsiktskorridoren, om en fastfrusen integrationsdebatt där känsloargument är fritt fram och hur man blir Darth Vader i politiken. Hon tar även fram sågen vad gäller Folkpartiets egen politik. Veckans slöseri handlar om julfester och Veckans feministspaning går loss på möjligheten att vi får en kvinnlig statstminister i mars. 

Ladda ner filen, prenumerera på feeden eller prenumerera på iTunes (funkar om någon dag).